ISPOVEST POLICAJCA KOJI JE POMOGAO MALIŠANIMA SA ČUKARICE: Roditelji su na rukama nosili opečenu decu, njihove krike i sad čujem!

 

Zlatko Đurić, oficir Uprave granične policije prvi se našao u petak u blizini mesta na kome je u Galipoljskoj ulici teško povređeno osmoro mališana kada ih je udarila struja iz dalekovoda.


Da podsetimo, dečica koja žive u nehigijenskom naselju u Žarkovu igrala su se nedaleko od baraka u kojima stanuju, kada su kamenom pogodili žicu iz dalekovoda. Stravični strujni udar ih je maltene razbacao po brdašcetu, a roditelji koji su bili u kućama su istrčali i počeli da dozivaju pomoć. Zahvaljujući Đuriću koji se tu slučajno našao, mališani su privatnim vozilom prebačeni do Dečije bolnice u Tiršovoj u kojoj se i sad nalaze na lečenju.

- Slučajno sam prošao pored naselja na Čukarici i video scenu kao iz horor filma. Majka i otac su na rukama nosili decu koja su bila onesvešćena i sa vidnim opekotinama, na sebi nisu imali odeću, a kolike su bolove trpeli govorili su njihovi krici. Ljudi su bukvalno vrištali nasred ulice - počinje priču Đurić:

- Zaustavio sam se i odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć, a tu se našao i čovek koji me je prepoznao jer stanujemo u istom delu grada. Sa njim i još jednim prolaznikom, uspeli smo da ubacimo decu u kola i prevezemo ih do bolnice u Tiršovoj ulici, gde se oni i sada nalaze.